Jednoduchá čokoládová zmrzlina pro milovníky hořké čokolády

čokoládová zmrzlina

Domácí čokoládová zmrzlina je jednoduchá a velmi chutná. Na její přípravu nepotřebujeme žádné stroje na výrobu zmrzliny. Ochutnejte tento recept a podělte se o vaši zkušenost. Přejeme vám dobrou chuť.

Na přípravu čokoládové zmrzliny budeme potřebovat:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 25 g kakaa na vaření
  • 40 + 10 g cukru krupice
  • špetka soli
  • 100g čokolády na vaření (co nejvíce hořké)
  • 1-2 žloutky
  • 125ml polo/plno tučného mléka
  • 1-2 panáky rumu

1)   Do hrnce nalijeme smetanu a přidáme do ní kakao, špetku soli a 40 g cukru. Na plotně jemně zahříváme a mícháme, dokud nezmizí všechny hrudky. Poté za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme mimo plotnu.

2)   Do odstaveného hrnce nalámeme všechnu čokoládu a rozpustíme ji.

3)   V misce zpěníme žloutky s 10 g cukru.

4)   Do misky s vajíčkovou pěnou přilijeme část směsi z hrnce a šleháme.

5)   Z misky vše vrátíme do hrnce, přidáme mléko, rozmícháme, opět přivedeme k varu a ihned odstavíme. Podle chuti můžeme přidat 1-2 panáky rumu, který podtrhne chuť čokolády a zároveň zabrání zmrzlině zmrznout v kostku čokoládového ledu.

6)   Hrnec necháme vychladit na pokojovou teplotu a obsah přelijeme do krabičky. Poté krabičku dáme do mrazáku a před úplným ztuhnutím ještě zamícháme.

7)   Před podáváním necháme zmrzlinu 20-30 minut v lednici, aby lehce povolila. Podáváme v miskách se snítkou máty.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 100 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

3 KOMENTÁŘE

  1. Zmrzlina má v mnoha případech na lidské zdraví pozitivní účinky – ale pouze v případě, že je kvalitní a konzumuje se v přiměřeném množství.

  2. Zmrzlina se doporučuje při různých zánětech ústní dutiny a hrdla, při potížích s polykáním a nechutenství. Pokud zmrzlina obsahuje smetanu nebo mléko, je i zdrojem vápníku a bílkovin, a taková kvalitní zmrzlina je tedy vhodná i pro děti.

  3. Nekvalitní zmrzlinu poznáte většinou na první pohled – pokud má zářivé barvy, v žádném případě ji nekupujte a nejezte! Je víc než pravděpodobné, že cukrů, tuků a éček v ní bude víc než dost.

ZANECHAT ODPOVĚĎ